utorok 3. septembra 2013

Fűzér - zažite skutočne čarovný vidiek pod hradom


Z Košíc cez Čaňu, Skároš sa dostanete po 25 kilometroch do obdivuhodnej, skutočne vidieckej obce Fűzér. Nad ňou sa týči hrad, cieľ mnohých turistov a dejisko rôznych kultúrnych podujatí. Okolo hradu a obce sú krásne lesy, príroda, lúky a pahorky.  Keď spomenieme životné prostredie, vzduch je tu čistý, zem zdravá, v potôčikoch ešte pitná voda. Všade ticho a kľud, nikto tu nekradne a neozbíja. Pri prechádzkach človeka sprevádza žblnkot potôčikov a spev  vtákov. Tento kút treba vidieť, počuť, cítiť a vychutnať.
Obec má dobrú občiansku vybavenosť, slušných a srdečných obyvateľov. Žije tu už aj niekoľko slovenských rodín. Dobré bývanie dokresľuje množstvo kultúrnych podujatí, ako na hrade tak aj v centre obce. Na tieto podujatia, keďže sú poriadané pre obyvateľov obce, kde sa radi všetci stretávajú vo veľmi priateľskej atmosfére, sú pozývaní všetci obyvatelia jednak tejto obce a taktiež aj z okolitých obcí.
V domoch môžete kúpiť rôzne zdravé, ekologické domáce výrobky, zeleninu, ovocie a raritou je výroba domáceho pravého slivkového lekváru, ktorý na našich pultoch už roky chýba. (Pokiaľ si ho neuvaríte z vlastnej úrody sami). Sú tu aj dobré reštaurácie a samozrejme krčma.
RF Reality s.r.o.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára