štvrtok 12. februára 2015

VÁLASSZON, DE CSAK ELŐNYÖSEN.

Nem mindegy hol ébrednek reggel, hol töltik az életük heteit, hónapjait, éveit.  Nem mindegy hol érzik magukat jól.  Oly csodálatos minden este köszönetet nyilvánítani a világűrnek, hogy ott ahol élnek az igaz otthonuk, amelyet szeretnek és szinte a világűr közepét jelenti számukra.  Nem mindegy mibe fektetik a kemény munkával megkeresett pénzüket.   Az otthon nem egy üzletben vett kenyér, amelyet ha nem fogyasztanak el megszárad, kidobják, vagy a madaraknak szolgál táplálékul és ezután újat, frisset vesznek.  Ezért nagy gondossággal keresnek. Nézik a házakat, környéküket, az utat, amely hozzá vezet, a lokalitást, a lakósok összetételét, a  felkínált ház szomszédjait, a gyümölcsfákat a kertben, a ház műszaki állapotát, az anyagot, amelyből épült, milyen terjedésű tatarozást igényel, mit szeretnének kivül és belül változtatni és mennyibe fog kerülni, összehasonlítanak,mindent tüzetesen mérlegelnek a megszerzési árát beleértve . 
Nagyon fontos tényezőt jelentenek a község, vagy kisváros szolgáltatásai, a kirándulási lehetőségek a közelben és nem utolsó sorban, milyen messze van a  munkahelyétől és mennyibe kerül az üzemanyag az ingázásra.
Ezután, amikor úgy ahogy elhatározták,  esetleg teljes mértékben eldöntötték, elkezdenek számolni.     Eladják a lakásukat Szlovákián. Áráért kertes házat vesznek és hozzáadott értékül kapnak: gyönyörű környezetet, jó szomszédokat, sokkal jobb együttélést mint az előző lakhelyükön, tiszteletet  és megbecsülést a község, vagy kisváros lakósaitól (ezt persze visszonozni is kell, mégpedig  mindenkinek köszönteni a megszokott csókolommal, mindent megköszönni, a szomszédoknak kölcsönösen segíteni).  A ház megvásárlásával egyben biztonságérzetet vesznek.   Továbbá egyéb más lehetőségeket nyernek, mégpedig:  könnyen hozzájutnak a házias jellegű élelmiszer  alapanyagok vásárlásához, olcsóbb szolgáltatásokhoz, olcsóbb árukhoz az üzletekben,  előnyös házhoz szállítási szolgáltatásokhoz mint: friss kenyér, hús, zöldség. A nyugdíjasok számára  ebéd házhoz szálítása van biztosítva ebédhordókban, amelyeket csak a kapura akasztanak és a nyugdíjas kicseréli a teltet üresre (senki sem lopja el az ebédhordót). A postai küldemények házhoz szállításánál  egyúttal a levél  feladását is le lehet bonyolítani a ház előtt.   Minden fent említett szolgáltatást a községen való áthaladás alkalmával más hangzású dudálással jelzik.  
A ház vásárlásával gyönyörű sétákat nyernek tiszta mezőkön és gombával teli erdőkben.   Lehetőségük lesz  részt venni változatos rendezvényeken, ünnepeken, fesztiválokon,amelyeket  mindegyik faluban, városkában előszeretettel rendeznek.    Itt találkoznak a lakósok és nagyon jól szórakoznak, élvezik az együtt töltött szabadidőt.   A község polgármestere gyakran megajándékozza a lakósokat tyúk, sertés, zsák burgonya, csomag házi tészta formályában, amelyekkel évente egyszer – mindegyik más időpontban – megtiszteli a lakósait.     
Ha úgy döntenek, hogy meglátogatják az egyiket a számtalan kitűnő éttermek, csárdák közül, lelkesedéssel tölti el önöket a tiszteletteljes, szívélyes fogadtatás és a felszolgálás, amely kivétel nélkül mindegyikben megtapasztalható.
Mindez többszörösen kárpótolja önöket még az észak Magyarország távolabbi lokalitásaiból való bejárás erőfeszítéséért  is Kassára.
Nem mindegy hogyan, illetve kinek a hozzájárulásával, segítségével vásárol házat Magyarországon.  A mi ingatlan közvetítő társulatunk a vásárlás elhatározásának első pillanattól az összes szolgáltatások lebonyolításának elvégzéséig gondoskodik az ügyfeléről.   Biztosítjuk a Vásárlási szerződés aláírását az ügyvédnél (kötelező) a tolmácsolást beleértve, a Magyarországi kataszterbe való beiktatást, a tulajdonos levél átküldését az ingatlan beiktatását követően, továbbá a közművek (villany, víz, gáz) névre való írását. Segítünk az internet bekapcsolásához való ügyintézésnél, a lakcímkártya ügyintézésénél, az ingatlan bebiztosításánál, a kutya bejelentésénél és kötelező óltásánál. Megadjuk a kéményseprő címét (a kémény ellenőrzése kötelező). A helyi önkormányzatnál elintézzük a kommunális adó bejelentését és a hulladék elszállítását is.     Ha a házat teherrel együtt vásárolják, abban az esetben biztosítjuk annak a tehermentesítését és a tulajdonlap kitisztítását.  Tolmácsolást biztosítunk, szükség esetén segítséget nyújtunk a bankszámla nyitásban is.  Elintézzük a kézbesített postaküldemények átvevését a községben, ahol a ház található továbbá a magyar postaküldemények lefordítását.  Igény esetén biztosítunk kivitelező céget, amely elvégzi az ingatlan átépítését, felújítását.  A tartósan betegek számára biztosítjuk a bejelentkezést a legközelebbi orvoshoz.  A vásárló költségére (térítés ellenében ) biztosítjuk az ingatlan telek vásárlása után annak a felosztását vagy pontos felmérését a földmérőnél.   Ha a gáz csak a telekre van bevezetve, akkor elintézzük a házba való beszerelését, bekötését, ami nagyon bonyolult. Mindenben tudunk segíteni. Megoldjuk a kezdeti akadályokat, problémákat. Az ügyfelünk bátran fordulhat hozzánk minden egyes olyan gonddal, amit saját maga nem tud megoldani.  
A hegységek lábánál, domboldaloknál fekvő falucskák és kis városok, amelyek  Magyarország észak-keleti határai mellett húzódnk a régmúlt történelem élő tanújai.
Az észak Magyarország hegységeiben, völgyeiben, az itt elterülő falucskák és városkák utcáin való sétálás, barangolás közben nagyon sok kincsre bukkanhatnak rá, amelyeket máshol Magyarországon feleslegesen keresnének, nem találnak.
A csodálatos és nagyon sok helyen szinte szűzies, érintetlen természet a hegyeikkel, domboldalaikkal, erdőivel  nagyon sok lehetőséget kínál a pihenésre.
A fesztiválokon való részvétel szinte egyedi életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni.   Ehhez adjuk hozzá az észak Magyarország  borvidékein való barangolásokat és a borpincék légkörének élményét...  A lehetőségek sora vég nélküli.
Ez várja, ez veszi majd körül önöket az új otthonukban, házukban, házikójukban, vagy esetleg a nyaralójukban.

RF Reality s.r.o. Košice

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára